• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Prezervativele

  Prezervativele

       
   09.09.2013    8758 Accesări    

   

  Siguranța că acestea nu prezintă risc

  Prezervativele din latex pentru bărbați și alte contraceptive mecanice sînt utilizate pentru prevenirea sarcinilor nedorite, precum ale infecțiilor transmisibile pe cale  sexuală, cum ar fi imunodeficiența umană sau virusul HIV, responsabil pentru maladia SIDA.  

  Deși contraceptivele mecanice pentru femei și bărbați nu sînt întotdeauna eficiente la 100% acestea au o contribuție semnificativă la starea noastră de sănătate și au salvat o mulțime de oameni de la boli și chiar de la decese.

   

  Ați putea fi uimiți: Cît de sigure sunt prezervativele? Cum ar trebui să fie depozitate? Cît timp au trecut înainte de expirarea acestora? Cum de folosit un prezervativ în condiții de siguranță? Sunt ele reglementate?

  Aceste și alte întrebări sunt abordate de către Organizația Internațională de Standardizare (ISO) Comitetul Tehnic ISO/TC 157, Contraceptive Non-sistemice și ITS bariera profilactică, care acoperă toate contraceptivele mecanice, inclusiv prezervativele masculine și feminine, dispozitivele intra-uterine (DIU) și diafragme de cauciuc.

   

   

  Comitetul celui mai important standard în ceea ce privește dimensiunea pieței este  ISO 4074:2002 Prezervativele din latex de cauciuc natural - cerințe și metode de încercare.

  Pentru cei alergici sau sensibili la latex de cauciuc natural, ajutorul este la îndemînă prin aplicarea standardului internațional ISO 23409:2011 care definește cerințele și metodele de testare pentru prezervativele masculine, realizate din materiale sintetice.

   

  Alte standarde cheie sunt adresate următoarelor domenii precum:

  1.      Prezervativele feminine (ISO 25841:2011)

  2.      DIU de contraceptive care conține cupru (ISO 7439:2011)

  3.      Reutilizabile naturale și silicon, membrană de cauciuc pentru contraceptive (ISO 8009:2004)

  4.      Baraje profilactice (ISO 29942:2011)

   

  Conform standardelor internaționale ISO, produsele domină piața mondială pentru contraceptive mecanice, în special prezervativele. Ca dispozitive medicale, contraceptivele mecanice necesită regulament pe piață pentru aprobare, eficacitate, calitate și oportunitate în scopul propus, de aceea organele precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), ONG-uri, Agențiile Sociale de Comercializare participă la lucrările   ISO/TC 157, în sensul dat.

   

  De fapt, standardele internaționale elaborate de Comitetul Tehnic sunt utilizate de către agențiile de achiziții publice și marketologi sociali și sunt menționate de OMS să cumpere specificațiile pentru prezervativele masculine și feminine.

   

  ISO va continua să elaboreze și să îmbunătățească standardele pentru dezvoltarea industriei, precum și a documentelor relevante de orientare, a studiilor clinice pentru cupru IUD, a prezervativelor, prezervativelor pentru femei și cele sintetice.