• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Anunt privind semnarea Acordului de colaborare cu MOLDAC

  Anunt privind semnarea Acordului de colaborare cu MOLDAC

       
   08.11.2013    6338 Accesări    

  Avînd o misiune și un scop bine determinat, Institutul Național de Standardizare (INS) ține să-și îndeplinească cu certitudine obiectivele țintă, care susțin dezvoltarea economiei în Republica Moldova, cooperînd astfel cu diverse instituții naționale și internaționale.

  De această dată, la data de 6 noiembrie 2013, INS a semnat un acord de colaborare cu Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova.

  Atît standardizarea cît și acreditarea, sînt organismele care optează pentru produse și servicii calitative, ambele joacă un rol important în facilitarea comerțului internațional și entitățile infrastructurii calității din Republica Moldova.

  Scopul colaborării presupune dezvoltarea Sistemului Național de Acreditare și evaluare a conformității și a Sistemului Național de Standardizare, precum și alinierea acestora la practicile europene și internaționale, avînd în vedere și prioritatea politicii de stat de integrare europeană a Republicii Moldova.

   

  Angajamentele propuse de ambele părți, urmează a fi implementate și elaborate, întrucît grija și interesul față de cetățeni și mediul în care aceștia se dezvoltă, a fost și rămîne un privilegiu.