• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Standardul britanic BS 7499:2013 Servicii de pază și patrulare mobilă. Cod de practică.

  Standardul britanic BS 7499:2013 Servicii de pază și patrulare mobilă. Cod de practică.

       
   12.12.2014    5655 Accesări    

   

  Toate organizațiile ar trebui să aibă o structură de organizare și conducere clar definită, care ar permite efectuarea controlului și a evidenței la orice nivel operațional.

  Standardul britanic BS 7499:2013 Servicii de pază și patrulare mobilă. Cod de practică oferă cele mai bune practici și recomandări pentru operarea și gestionarea organizaţiilor care prestează servicii de pază și securitate statică prin intermediul unui site sau prin intermediul echipelor mobile de patrulare. Aceste servicii se utilizează pentru sistemele de securitate a clădirilor, sistemele de alarmă, sau pentru personalul de securitate care administrează un anumit site.

  Cum funcționează?

  Standardul britanic BS 7499 oferă linii directoare privind referințele normative, precum termenii și condițiile referitoare la serviciile de securitate. De aceea, este nevoie de o analiză aprofundată a organizației și a resurselor acesteia pentru a asigura faptul că sunt puse în aplicare măsurile de siguranță potrivite. Acest standard mai conține și cele mai bune practici în domeniu, și recomandări privind formarea profesională a personalului de securitate. 

  Cine ar trebuie să îl cumpere?

  • Organizațiile care furnizează servicii de securitate;
  • Organizațiile care instalează sisteme de alarmă;
  • Prestatorii de servicii de securitate;
  • Oricine care este responsabil pentru gestionarea sistemelor de securitate a clădirilor.

  Acest standard britanic nu se aplică tuturor serviciilor de securitate, cum ar fi: servicii de cash-in-tranzit, servicii de coletărie, servicii de key holding (în situația în care apare o urgență, agenții responsabili răspund la activările de alarmă), servicii de supraveghere a intrării/ieșirii personalului, servicii de protecție specializată a persoanei, servicii de stewarding (evenimente), servicii de televiziune cu circuit închis etc.

  Datorită relațiilor de colaborare între Institutul Britanic de Standardizare (BSI) și Institutul Național de Standardizare (INS), standardul BS 7499:2013 Protecția și securitatea site-urilor și a sistemelor de siguranță. Cod de practică poate fi adoptat  ca standard moldovean la solicitare.

  Pentru informații detaliate, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: (+373 22) 905.303.

  Sursa: BSI