• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Un nou website va îmbunătăți cooperarea dintre sistemul de standardizare din Europa și cel din China

  Un nou website va îmbunătăți cooperarea dintre sistemul de standardizare din Europa și cel din China

       
   23.12.2015    3393 Accesări    

  Organizațiile europene de standardizare - Comitetul European de Standardizare (CEN), Comitetul European de Standardizare în Electrotehnică (CENELEC) și Institutul European de Standardizare în Telecomunicații (ETSI) anunță lansarea unui nou website pentru cel de-al treilea expert european în China din cadrul proiectului SESEC. Site-ul proiectului SESEC (www.sesec.eu) intenționează a fi o sursă sigură de informații exacte cu privire la sistemul de standardizare din Europa și cel din China. Acest site va fi deosebit de relevant și util pentru întreprinderile europene care doresc să desfășoare afaceri în China (și viceversa).

  Proiectul SESEC este finanțat și implementat de către cele trei organizații de standardizare europene - CEN, CENELEC și ETSI cu sprijinul Comisiei Europene și Asociației Europene a Liberului Schimb. Sediul SESEC de la Beijing este gestionat de către Dr. Betty XU, care sprijină schimburile între părțile interesate ale sistemului de standardizare european și omologii acestora din China.

  Proiectul SESEC, care inițial a fost lansat în anul 2006, sprijină dialogul în curs de desfășurare dintre organizațiile europene de standardizare și Administrația de Standardizare din Republica Populară Chineză (SAC). În special, proiectul urmărește să sporească înțelegerea reciprocă dintre sistemul de standardizare din Europa și cel din China, pentru a favoriza cooperarea între părțile interesate ale ambelor sisteme de standardizare, și pentru a încuraja adoptarea standardelor internaționale și europene în China. Scopul final al acestei cooperări este de a facilita accesul pe piață avînd drept bază reciprocitatea și de a stimula schimburile comerciale dintre Europa și China.

  De către partenerii proiectului SESEC au fost identificate următoarele domenii prioritare: internetul obiectelor (IO) și comunicarea de la mașină-la-mașină (M2M); rețelele de comunicații și servicii; securitatea cibernetică și identitatea digitală; orașele inteligente (inclusiv transportul, rețelele de energie și contorizare); produsele electrice și electronice, siguranța produselor în general; dispozitivele medicale, produsele cosmetice, managementul energiei și protecției mediului (inclusiv eco-design-ul și etichetarea, precum și performanța de mediu a clădirilor).

  Site-ul SESEC (www.sesec.eu) cuprinde informații generale despre sistemul de standardizare european și cel al Chinei. Acesta permite vizitatorilor să urmărească activitățile expertului SESEC, să acceseze toate știrile ce țin de proiectul SESEC, buletinele informative, rapoartele și prezentările. Părțile interesate europene pot beneficia de buletine informative și rapoarte din cadrul proiectului SESEC care oferă perspective semnificative despre evoluțiile tehnice și de reglementare în domeniul standardizării din China.

  Ușor de accesat prin intermediul oricărui dispozitiv, datorită designului receptiv, noul site SESEC, de asemenea, permite vizitatorilor să se aboneze la canale RSS specifice  pentru a fi informați, atunci cînd noi conținuturi sînt publicate pe site în domeniile de interes ale acestora. Calendarul website-ului va oferi o privire de ansamblu a evenimentelor relevante care au loc în China și va oferi informații cu privire la eforturile expertului SESEC de a promova modelul european de standardizare în China.

  Pentru informații adiționale accesați  aici.

  Sursă: http://www.cencenelec.eu/news/press_releases/Pages/PR-2015-07.aspx