• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  ISM Vă oferă accesul la standardele de care aveți nevoie!

  ISM Vă oferă accesul la standardele de care aveți nevoie!

       
   14.09.2016    8644 Accesări    

  Avînd în vedere importanța standardelor atît în economia globală, cît și în cea națională, Institutul  de Standardizare din Moldova (ISM) tinde să asigure un nivel înalt al calității prestării serviciilor și produselor prin adoptarea standardelor europene și internaționale și promovarea acestora.

  Conform Legii nr. 20 din 04 martie 2016 cu privire la standardizarea naţională ISM este singurul organism autorizat din Republica Moldova care adoptă standarde europene, internaționale și ale altor țări, și le comercializează pe teritoriul țării.

  Pentru a facilita accesul părților interesate la standarde, ISM a elaborat Catalogul standardelor moldovene. e-Standard fiind un instrument modern și accesibil de căutare și vizualizare care oferă posibilitatea de a selecta și identifica după domenii și categorii informațiile necesare despre standarde. Acesta poate fi accesat atît pe site-ul web al ISM www.standard.md, cît și pe site-ul www.estandard.md.

  Ținem să menționăm că la solicitarea părților interesate, ISM poate să adopte standarde europene, internaționale sau ale altor țări în calitate de standarde moldovenești.

  ISM prestează servicii de actualizare și vînzare a standardelor la sediul instituției. De asemenea, ISM poate să livreze standardele procurate sau actualizate prin intermediul poștei, cu rambursarea cheltuielilor pentru serviciile poștale de către solicitantul serviciului prestat. Costul expediției se va calcula în funcţie de greutatea scrisorii/coletului și de destinaţie, conform tarifelor pentru serviciile poștale de bază prestate de Î.S „Poșta Moldovei”. 

  Termenul de prestare a serviciilor se efectuează în regim normal – 3 zile pentru difuzarea standardelor și  5 zile pentru actualizarea lor, și în regim urgent – 24 ore din momentul achitării taxei. 

  Tarifele pentru publicarea şi difuzarea de către ISM a standardelor pot fi vizualizate și consultate aici. 

  La solicitarea factorilor interesați, ISM oferă servicii de consultanță, în scopul identificării standardelor necesare. Totodată, există posibilitatea de a consulta în mod individual, baza de date a INS, precum și publicațiile din domeniul standardizării existente în Fondul Național de Standarde (FNS). 

  În scopul sporirii gradului de utilizare a standardelor de către factorii interesați pe întreg teritoriul Republicii Moldova, ISM aplică diferite scheme de reducere a tarifelor pentru procurarea standardelor. Schema de reducere a tarifelor poate fi consultată aici.

  Regulamentul cu privire la prestarea serviciilor în domeniul standardizării de către ISM poate fi vizualizat aici.

  Pentru utilizarea legală a standardelor și respectarea dreptului de autor, îndemnăm părțile interesate să procure standardele din cadrul FNS sau să comande standardele on-line completînd formularul de comandă și cererea de procurare a standardelor on-line care pot fi descărcate de pe pagina web a ISM www.standard.md și expediate la numărul de fax: 022 905 333 sau la adresa de e-mail: standard@standard.md.

  Vom fi bucuroși să vă oferim consultanța necesară în vederea identificării standardului relevant, de aceea nu ezitați să ne contactați la numerele de telefon 022 905 303, 022 905 331 sau să ne vizitați la sediul ISM.