• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Consiliul de standardizare – pilonul de bază al activității de standardizare – a fost constituit

  Consiliul de standardizare – pilonul de bază al activității de standardizare – a fost constituit

       
   08.12.2016    3676 Accesări    

  Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) a organizat ședința de constituire a Consiliului de standardizare la data de 06 decembrie curent. 

  Consiliul de standardizare este un organ consultativ pe probleme de strategie şi dezvoltare în domeniul standardizării naţionale. 

  În cadrul ședinței de constituire participanții au luat cunoștință de rolul, atribuțiile vicepreședintelui, secretarului și membrilor Consiliului de standardizare, misiunea, precum și modul de organizare a activității acestuia. 

  Scopul activității Consiliului de standardizare este să asigure transparența și echilibrul părților interesate, precum și imparțialitate în luarea deciziilor. 

  Consiliul de standardizare are următoarele atribuții: să participe la elaborarea politicii naţionale de standardizare, să avizeze documentele privind strategia de activitate a ISM, programul de standardizare naţională și regulile de standardizare naţională. 

  Din cadrul Consiliului fac parte reprezentanţi ai organului central de specialitate al administraţiei publice responsabil de infrastructura calităţii, reprezentanți ai întreprinderilor, autorităţilor de reglementare, asociaţiilor profesionale, consumatori şi alte organizaţii interesate. 

  Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului de standardizare poate fi consultat aici.