• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Institutul de Standardizare din Moldova a mai creat două comitete tehnice de standardizare

  Institutul de Standardizare din Moldova a mai creat două comitete tehnice de standardizare

       
   13.12.2016    2922 Accesări    

  Implicarea părților interesate în cadrul comitetelor tehnice de standardizare reprezintă un obiectiv strategic pentru Institutul de Standardizare din Moldova (ISM). Participând la activitatea de standardizare, factorii interesați vor avea acces la toate informațiile relevante domeniului pe care îl reprezintă. 

  În acest context, ISM a organizat două ședințe de constituire a comitetului tehnic de standardizare CT 55 „Bere” și a comitetului de proiect CT 56 „Indicatoare kilometrice”.

  Scopul ședințelor a fost de a instrui membrii care vor participa la activitatea comitetelor tehnice în cauză și de a-i informa despre rolul comitetelor tehnice în procesul de elaborare și revizuire a standardelor moldovenești, europene și internaționale. 

  În cadrul ședințelor de constituire participanții au luat cunoștință de atribuțiile și sarcinile membrilor comitetelor tehnice de standardizare, precum și de modul de desfășurare a activităților. Totodată, a fost prezentată informația privind competențele și responsabilitățile membrului comitetului tehnic de standardizare. 

  La finalul ședințelor de constituire au fost aleși preşedinții și secretarii comitetelor tehnice, au fost stabilite atribuţiile şi obligaţiile acestora,  precum și proiectul planului de activitate al comitetelor tehnice create.