• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Accesul online la standarde cu suportul Agenției Cehe de Dezvoltare

  Accesul online la standarde cu suportul Agenției Cehe de Dezvoltare

       
   21.12.2016    3545 Accesări    

  Reprezentanții Institutului de Standardizare din Moldova (ISM) au avut o întrevedere cu experții din cadrul Agenției Cehe de Dezvoltare în scopul de a stabili un plan de activitate al proiectului „Implementarea Eurocodurilor în Republica Moldova și sporirea accesului la standarde".

  Proiectul sus-menționat va fi realizat în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, cu suportul Agenției Cehe pentru Dezvoltare, și va fi implementat până la finele anul 2017.

  Proiectul are drept obiectiv susținerea și sporirea procesului de implementare a standardelor europene cu privire la proiectarea și verificarea fiabilității construcțiilor, contribuind la creșterea calității și siguranței construcțiilor din Republica Moldova.  

  În cadrul ședinței au fost puse în discuție următoarele subiecte: elaborarea unui program soft, care sa permită accesul online securizat la standardele moldovenești, asigurarea accesului la platforma IT pentru membrii comitetelor tehnice de standardizare, precum și instruirea reprezentanților ISM.