• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Încărcați inteligent orice dispozitiv electronic portabil!

  Încărcați inteligent orice dispozitiv electronic portabil!

       
   13.01.2017    1552 Accesări    

  Conform statisticilor realizate de Organizația Națiunilor Unite, în colaborare cu reprezentanții mediului de afaceri, autoritățile guvernamentale și oamenii de știință, s-a ajuns la concluzia că la nivel mondial cantitatea de deșeuri în ceea ce privește echipamentele electrice și electronice a atins în 2014 cifra de aproximativ 42 de milioane de tone. Până în anul 2017 se preconizează că populația va produce până la 50 de milioane de tone de deșeuri.

  Pentru a facilita accesul consumatorilor la cele mai noi tehnologii și a reduce deșeurile produselor electronice, Comisia Electrotehnică Internațională (IEC) a găsit soluția potrivită care să permită reutilizarea încărcătoarelor pentru mai multe dispozitive electronice portabile. IEC a publicat noi standarde internaționale privind dispozitivele de încărcare inteligente și ecologice, care pot fi utilizate în orice țară din lume.

  Dispozitivele de încărcare pentru smartphone-uri, calculatoare, notebook-uri vor fi compatibile cu aceleași tipuri de dispozitive de la diferiți producători. Consumatorii vor putea să utilizeze încărcătorul lor de notebook pentru a încărca o tabletă sau un smartphone, sau orice alt dispozitiv electronic portabil de larg consum.

  Această nouă abordare de încărcare inteligentă se bazează pe o serie de standarde internaționale, cum ar fi:

  -      Standardele internaționale IEC 62680-1-3 și IEC 62680-2, care se axează pe specificațiile USB tip C TM și USB de alimentare. Aceste standarde specifică tehnologiile necesare pentru a susține dispozitivele de încărcare până la 100 wați.

  -      Standardul internațional IEC 63002: Identificarea și comunicarea metodei de interoperabilitate pentru sursele de alimentare externe utilizate cu dispozitive portabile de calcul, care stabilesc linii directoare de interoperabilitate pentru încărcătoare și dispozitive ce implementează cele mai noi tehnologii USB. Acesta definește, în special, parametrii de date pentru transmiterea caracteristicilor adaptorului de alimentare și capacitatea acestuia.

  Pentru mai multe detalii privind achiziționarea standardelor moldovenești, Vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 022 905 330, pe adresa de e-mail standard@standard.md sau la sediul Institutului de Standardizare din Moldova, str. Eugen Coca, 28, mun. Chișinău.

  Sursă: http://www.iec.ch/newslog/2016/nr3516.htm