• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Ziua Mondială a Apei 2017

  Ziua Mondială a Apei 2017

       
   22.03.2017    1609 Accesări    

  Organizația Internațională de Standardizare (ISO) își intensifică acțiunile pentru Ziua Mondială a Apei.

  Apa înseamnă viață. Însă atunci când apa este nesigură și condițiile sanitare lipsesc cu desăvârșire, apa poate ucide. Pentru milioane de oameni aceasta este o realitate zilnică.

  La moment, 663 de milioane de oameni nu au acces la apă potabilă. Vă puteți imagina o astfel de viață?

  În fiecare an, la data de 22 martie, la nivel mondial este celebrată Ziua Mondială a Apei. Pentru ISO este un prilej de evaluare a modului în care standardele internaționale ISO contribuie la asigurarea accesului la apă potabilă. Fie că este vorba de irosirea apei din diferite motive, fie că este vorba de contaminarea apei cu plumb, standardele ISO contribuie la atenuarea acestor probleme.

  Tratarea și reutilizarea apelor reziduale în agricultură poate stimula economia și salva comunitățile. Standardele ISO 16075 (elaborate de către comitetul tehnic ISO 282, Reutilizarea apei) oferă linii directoare pentru utilizarea apelor uzate tratate pentru proiecte de irigații.

  Apa este sursa indispensabilă vieții. Acesta este motivul pentru care apa ocupă a 6-a poziție în topul priorităților Agendei pentru Dezvoltare Durabilă 2030 privind disponibilitatea și gestionarea durabilă  a ei și a salubrității.

  Asigurarea accesului universal la apă potabilă sigură și la prețuri accesibile, până în 2030, cere investiții adecvate în infrastructură, furnizarea instalațiilor sanitare și încurajarea igienei la fiecare nivel. Să nu uităm să investim în standardele internaționale ISO, care reprezintă mai mult de 500 de standarde, ce contribuie zi de zi la îmbunătățirea circuitului apei în natură, prielnic oricărei viețuitoare a planetei.

  Institutul de Standardizare din Moldova vă îndeamnă să vizualizați materialul informațional „Ziua Mondială a Apei 2017", elaborat de ISO, aici sau accesând compartimentul Biblioteca online/pentru cetățeni.

  Sursa: https://www.iso.org/contents/news/2017/03/Ref2173.html