• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Rolul și importanța standardelor în activitatea organizațiilor pentru protecția consumatorilor

  Rolul și importanța standardelor în activitatea organizațiilor pentru protecția consumatorilor

       
   27.03.2017    1711 Accesări    

  Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) a organizat, la data de 24 martie curent, în cadrul proiectului „Academia Standardizării", seminarul de instruire „Rolul și importanța standardelor în activitatea organizațiilor pentru protecția consumatorilor". La eveniment au participat reprezentanți ai mai multor organizații pentru protecția consumatorilor și studenți din cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM).

  Evenimentul a avut drept scop consolidarea dialogului cu organizațiile din domeniul protecției consumatorilor, precum și informarea acestora cu privire la  importanța și rolul standardelor în activitatea pe care o desfășoară.

  Pentru a proteja interesele consumatorilor, adoptarea standardelor europene nu este suficientă. De aceea este necesar ca standardele să fie implementate de către utilizatori, iar organizațiile responsabile de supravegherea pieței și control să se implice prin verificarea conformității produselor/serviciilor cu cerințele standardelor. 

  Prezentările moderatorilor susținute în cadrul seminarului de instruire pot fi consultate și descărcate aici: 

  Activitatea de standardizare la nivel național. Implementarea standardelor europene. Perspective și oportunități.

  Colaborarea ISM cu organizațiile pentru protecția consumatorilor.

  Aspecte privind protecția consumatorilor în activitățile comerciale.