• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Mărimile hainelor conform standardelor

  Mărimile hainelor conform standardelor

       
   20.04.2017    1552 Accesări    

  V-ați întrebat vreodată cum sunt determinate mărimile hainelor și de ce acestea variază atât de mult?

  Știați că de la apariția hainelor prêt-à-porté și a dimensiunilor standard la mijlocul sec. XIX, mărimile hainelor au continuat și continuă să se schimbe?

  Pentru a stabili o mărime și pentru a asigura corectitudinea proporțiilor, producătorii trebuie să știe cum se măsoară corect dimensiunile diferitor părți ale corpului. Acesta este subiectul standardului ISO 8559, care oferă linii directoare producătorilor de îmbrăcăminte în crearea diferitor modele și tipuri de haine. Acest standard a fost recent revizuit în scopul de a reflecta dinamica industriei de îmbrăcăminte și de a elimina barierele comerciale prin armonizarea dimensiunilor și a termenilor de referință la nivel mondial.

  Standardul ISO 8559 a fost elaborat și revizuit de comitetul tehnic ISO/TC 133 Sisteme de desemnare  a mărimilor îmbrăcămintei - desemnarea mărimilor, metode de măsurare a dimensiunilor și ajustarea digitală, al cărui secretariat este asigurat de către SABS, membru ISO pentru Africa de Sud.

  Potrivit președintelui comitetului tehnic CT/ 133 Reena Pandarum, standardul ISO 8559 este destinat îmbunătățirii satisfacției clienților, precum și reducerii numărului de haine returnate din cauza mărimilor nepotrivite. „Acest standard va contribui, de asemenea, la reducerea barierelor în calea comerțului internațional prin asigurarea unui sistem internațional de mărimi și termeni de referință. Aceasta va permite simplificarea informațiilor aplicate pe etichete, pentru consumatori, deoarece mărimile utilizate în prezent nu corespund dimensiunilor corpului uman."

  Sursa: https://www.iso.org/news/Ref2172.htm