• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Un nou standard pentru sisteme de management, destinat organizațiilor educaționale

  Un nou standard pentru sisteme de management, destinat organizațiilor educaționale

       
   04.05.2017    1015 Accesări    

  Educația nu este doar un drept fundamental, ci și un pilon al societății noastre.  Competența profesioniștilor din acest domeniu este, prin urmare, o preocupare majoră. Un nou standard, care ar contribui la îmbunătățirea calității procesului educațional, este în curs de elaborare.

  Standardul internațional ISO 21001 Organizații educaționale. Sisteme de management pentru organizații educaționale. Cerințe și ghid de utilizare este un standard pentru sisteme de management aliniat, în parte, cu ISO 9001: 2015 Sisteme de management al calității. Cerințe și are drept scop  îmbunătățirea procesului educațional și satisfacerea cerințelor și așteptărilor utilizatorilor.

  Standardul ISO 21001 facilitează armonizarea activităților desfășurate de cadrele didactice. Astfel, părțile interesate vor beneficia de rezultate mai bune, în urma optimizării proceselor de îmbunătățire continuă a sistemului educațional.

  Acesta este destinat tuturor instituțiilor de învățământ, începând cu grădinițe, universități, centre de formare profesională, inclusiv cele de formare online.

  Standardul sus-menționat se află în etapa de anchetă publică, așadar părțile interesate pot prezenta observații și propuneri cu privire la acest proiect.

  Sursa: https://www.iso.org/news/Ref2174.html