• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Primul standard internațional privind achizițiile sustenabile a fost publicat

  Primul standard internațional privind achizițiile sustenabile a fost publicat

       
   12.05.2017    1368 Accesări    

  Achizițiile sustenabile sunt o modalitate de îmbunătățire a relațiilor cu furnizorii și a propriei afaceri. Standardul internațional ISO 20400 privind achizițiile sustenabile, recent publicat, permite companiilor includerea acestui concept în strategia lor.

  Achizițiile sustenabile sunt esențiale pentru toate tipurile de companii, mari sau mici, de aceea alegerea furnizorului este la fel de importantă ca și produsul în sine, pentru a putea evita riscurile financiare, de mediu și de reputație, asociate gestionării necorespunzătoare procesului de selectare a furnizorilor.

  Aceste achiziții implică abordarea nevoilor companiei într-un mod benefic pentru societate și mediu, dincolo de propriul interes, ceea ce asigură faptul că furnizorii au adoptat un comportament etic.

  Standardul ISO 20400 Achiziții sustenabile. Linii directoare este primul standard internațional în acest domeniu. Scopul acestuia este de a ajuta companiile să dezvolte și să pună în aplicare cele mai bune practici de achiziționare.

  Standardul sus-menționat este mai degrabă un ghid, care definește principiile achiziționării sustenabile: responsabilitate socială, transparență, respectarea drepturilor omului, comportamente etice și corecte etc.

  Sursa: https://www.iso.org/news/Ref2178.html