• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Managerii universitari instruiți în domeniul SMC

  Managerii universitari instruiți în domeniul SMC

       
   24.05.2017    1693 Accesări    

  În cadrul proiectului Academia Standardizării, 40 de manageri universitari au beneficiat de o sesiune de instruire în domeniul standardizării și Sistemului de Management al Calității (SMC) cu tematica Consolidarea capacităților managerilor universitari în domeniul SMC, organizată de către Institutul de Standardizare din Moldova (ISM).

  Pe parcursul instruirii, managerii universitari au fost informați de către reprezentanții ISM privind cerințele standardului SM SR EN ISO 9001:2015 Sisteme de management al calității. Cerințe, dat fiind faptul că toate instituțiile de învățământ au inițiat implementarea unui sistem de management în vederea obținerii acreditării, precum și despre beneficiile implementării standardelor europene și internaționale în activitatea instituțiilor din care fac parte.

  De asemenea, au fost comunicate obiectivele ISM în ceea ce privește educația în domeniul standardizării, precum și realizările și perspectivele colaborării dintre ISM și instituțiile de învățământ din țară.

  În conformitate cu prevederile legii nr. 20 din 04.03.2016 cu privire la standardizarea națională, toate organizațiile care declară că au implementat un standard sunt obligate să dețină oficial textul standardului procurat din Fondul Național de Standarde (FNS) din cadrul ISM, astfel la finalul evenimentului unii participanți au vizitat FNS, de unde au procurat standardul SM SR EN ISO 9001.