• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Consiliul Euro-Asiatic de Standardizare, Metrologie și Certificare la 25 de ani de activitate

  Consiliul Euro-Asiatic de Standardizare, Metrologie și Certificare la 25 de ani de activitate

       
   09.06.2017    1186 Accesări    

  Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) a participat, în perioada 30 mai - 1 iunie 2017, în orașul Baku, Azerbaidjan, la cea de-a 51-a Adunare Jubiliară a Consiliului Euro-Asiatic de Standardizare, Metrologie și Certificare (EASC). 

  În cadrul adunării s-a desfășurat și conferința internațională Consiliul Euro-Asiatic de Standardizare, Metrologie și Certificare la 25 de ani. Rezultate și perspective. La eveniment au participat conducătorii organismelor naționale din țările CSI, reprezentanți ai Comitetului Executiv al CSI și ai Biroului de standarde al EASC, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale, regionale și naționale în domeniul standardizării, metrologiei, evaluării conformității, acreditării etc.

  Cu ocazia celei de-a 25-a aniversări EASC, mai multor specialiști ai organismelor naționale, care au avut o contribuție semnificativă la dezvoltarea activității organizației din care fac parte, le-au fost acordate distincții. Printre distinși sunt și specialiști din cadrul ISM, care au fost decorați cu medalii EASC „Pentru merit", printre care se numără:

  -       G. Gangura, șef al Biroului standardizare

  -       A. Hîncu, specialist principal, Biroul standardizare

  -       I. Maftei, specialist principal, Biroul standardizare

  -       I. Agafonova, specialist principal, Biroul standardizare

  -       E. Iorga, șef al laboratorului de evaluare a calității, Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare

  -       M. Chiseleova, colaborator științific, Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare

  ISM a invitat experții din domeniul standardizării, distinși în cadrul acestui eveniment, spre a le mulțumi și a le oferi distincțiile pentru activitatea îndelungată și fructuoasă în domeniul standardizării, elaborarea documentelor normative cu privire la noile tipuri de produse livrate în statele membre ale EASC, precum și pentru implicare activă în activitatea comitetelor tehnice internaționale.