• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Noul standard ISO pentru videodetectoare de incendiu va ajuta la salvarea vieților

  Noul standard ISO pentru videodetectoare de incendiu va ajuta la salvarea vieților

       
   31.07.2017    2526 Accesări    

  Detectarea precoce a focului și a fumului este esențială pentru salvarea vieților, a proprietății private și a mediului  înconjurător. Tehnologia modernă, cum ar fi videodetectoarele de incendiu, în special în locurile cu risc ridicat, au un rol esențial. Ele detectează, identifică și analizează fumul la primul semn de incendiu sau flacără. O nouă specificație tehnică ISO privind videodetectoarele de incendiu garantează prevenirea și stingerea la timp a incendiilor.

  Standardul internațional ISO/TS 7240-29: 2017 Sisteme de detectare şi de alarmă la incendiu. Partea 29: Videodetectoare de incendiu specifică cerințele, metodele de încercare și criteriile de performanță pentru detectoarele de incendiu video (VFD), care funcționează în spectrul vizibil.

  Standardul sus-menționat oferă producătorilor linii directoare de proiectare și construire a produselor, iar utilizatorilor și distribuitorilor de detectoare VFD - încredere în utilizarea sistemelor de protecție împotriva incendiilor, creând o piață pentru aceste produse.

  Un sistem de detectare și de alarmă la incendiu este necesar nu numai în caz de incendiu, ci și în timpul expunerii  la coroziuni, vibrații, impact direct, șoc indirect și interferențe electromagnetice. Un videodetector de incendiu este un instrument excelent pentru a monitoriza eficient o zonă mare în timp real.

  Sursa: https://www.iso.org/news/ref2207.html