• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Standardul internațional pentru documentele electronice evoluează

  Standardul internațional pentru documentele electronice evoluează

       
   09.08.2017    1134 Accesări    

  Dacă specificația pentru PDF nu ar fi fost publicată de la introducerea tehnologiei, în 1993, astăzi PDF-ul ar fi fost un format ordinar pentru documente.

  Versiunea Adobe PDF 1.7 a apărut în 2008, datorită standardului ISO 32000. De atunci, membrii grupului de lucru responsabil pentru dezvoltarea acestui standard  au continuat elaborarea caietului de sarcini pentru publicarea versiunii PDF 2.0, dezvoltată prin intermediul părții 2 a standardului internațional ISO 32000.

  Standardul internațional ISO 32000-2 Gestionarea documentelor - Formatul de document portabil - Partea 2: PDF 2.0, este prima specificație PDF dezvoltată în întregime prin prisma ghidurilor și proceselor ISO. Acest standard asigură condiții echitabile de concurență pentru furnizorii de software care creează, afișează, editează sau procesează în alt mod documente electronice PDF.

  Versiunea formatului PDF 2.0, a păstrat aceleași principii de funcționare, însă valoarea pentru utilizatori a crescut, cele mai importante îmbunătățiri fiind: abordarea ambiguităților, corectarea erorilor și modernizarea multor caracteristici.

  Sursa: https://www.iso.org/news/ref2199.html