• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Masă rotundă cu participarea Institutului de Standardizare din Moldova și Agenției Achiziții Publice

  Masă rotundă cu participarea Institutului de Standardizare din Moldova și Agenției Achiziții Publice

       
   13.09.2017    870 Accesări    

  Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) și Agenția Achiziții Publice (AAP) au organizat, la data de 13 septembrie curent, o masă rotundă cu tematica „Utilizarea standardelor pentru formularea specificațiilor tehnice în achizițiile publice. Achiziții sustenabile", privind beneficiile aplicării standardelor în procesul de achiziții publice, la care au participat reprezentanți ai instituțiilor sus-menționate.

  Obiectivul de bază al acestei întruniri a fost prezentarea statutului și a rolului standardelor în formularea specificațiilor tehnice în achizițiile publice și sustenabile, bazându-se pe cadrul legal și metodologia existentă.

  În urma discuțiilor, instituțiile au decis de comun acord inițierea unor activități și proiecte comune de colaborare în domeniul achizițiilor publice pentru sporirea rolului și modului de utilizare a standardelor în specificațiile tehnice în achizițiile publice prin organizarea unor evenimente tematice și instruiri ale părților interesate.