• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Serviciile medicale: Perspective și beneficii în urma implementării standardelor europene

  Serviciile medicale: Perspective și beneficii în urma implementării standardelor europene

       
   14.09.2017    945 Accesări    

  Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) a organizat, la data de 14 septembrie curent, evenimentul Serviciile medicale: Perspective și beneficii în urma implementării standardelor europene, la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor medicale din Moldova, ai ministerului de resort şi cei ai Consiliului Naţional de Evaluare şi Acreditare în Sănătate.

  În cadrul seminarului, participanții au fost informați despre importanța standardelor SM EN 15224:2017 Sisteme de management al calităţii. Aplicarea EN ISO 9001:2015 în îngrijirea sănătăţii şi SM CWA 16642:2014 Servicii de îngrijire a sănătăţii. Criterii de calitate pentru controalele medicale, în vederea îmbunătăţirii calităţii prestării serviciilor medicale. 

  Totodată, a fost pusă în discuție necesitatea implementării, aplicabilitatea și beneficiile standardelor europene, adoptate în calitate de standarde naționale, pentru serviciile medicale din Republica Moldova.