• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  ISO 52000 - standardul care va accelera progresul eficienței energetice în sectorul construcțiilor

  ISO 52000 - standardul care va accelera progresul eficienței energetice în sectorul construcțiilor

       
   19.09.2017    1141 Accesări    

  Vă întrebați care sunt principalii emițători ai dioxidului de carbon la nivel mondial?Căutați-i în orașul dumneavoastră! Clădirile poartă responsabilitatea pentru mai mult de o treime din consumul final de energie și jumătate din consumul global de energie electrică, fiind, totodată, responsabile pentru aproximativ o treime din emisiile globale de carbon. Soluția pentru aceste probleme o reprezintă seria de standarde internaționale ISO 52000!

  Seria de standarde 52000 va ajuta arhitecții, inginerii și autoritățile de reglementare să evalueze performanța energetică a clădirilor noi și a celor deja existente.

  Acest standard conține o metodă cuprinzătoare de evaluare a performanței energetice ca energie primară totală utilizată pentru încălzire, răcire, iluminat, ventilație și apă caldă menajeră a clădirilor. Acest standard va contribui la accelerarea progresului eficienței energetice în sectorul construcțiilor, prin utilizarea de noi materiale, tehnologii inovaționale și abordări pentru proiectarea, construcția și managementul clădirilor.

  Sursa: https://www.iso.org/news/ref2196.html