• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Standardele CENELEC protejează oamenii de câmpurile electromagnetice

  Standardele CENELEC protejează oamenii de câmpurile electromagnetice

       
   21.11.2017    842 Accesări    

  În ultimele decenii, datorită progreselor tehnologice, expunerea omului la câmpurile electromagnetice (CEM) a crescut considerabil. Această expunere provine din mai multe surse, cum ar fi: telefoanele mobile, antenele de difuzare etc. și are loc frecvent, în viața de zi cu zi.

  CENELEC a publicat recent o serie din 8 standarde pentru măsurarea și limitarea câmpurilor electromagnetice. Patru din această serie au fost publicate la începutul lunii noiembrie, iar restul vor fi publicate la începutul lunii noiembrie 2017.

  Obiectivul principal al acestor standarde este de a proteja utilizatorii echipamentelor și de a oferi producătorilor siguranța că produsele lor corespund cerințelor directivelor europene.

  Două dintre noile standarde publicate se referă la telefoanele mobile, care sunt folosite nemijlocit în apropierea corpului uman. Alte două abordează stațiile de telefonie mobilă, iar unul se referă la echipamentele antifurt.

  Publicarea acestor 8 standarde din domeniul electromagnetic reprezintă o avansare semnificativă în acest sector pentru protecția utilizatorilor de efectele nocive ale câmpurilor electromagnetice.