• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  CEN lansează primul standard european privind facturarea electronică

  CEN lansează primul standard european privind facturarea electronică

       
   12.12.2017    2142 Accesări    

  O factură electronică este o factură care a fost emisă, trimisă și primită într-un format electronic structurat, ce permite procesarea automată și electronică a acesteia, oferind numeroase beneficii tuturor utilizatorilor (expeditori și destinatari). Prin automatizarea proceselor, facturarea electronică duce la economii de costuri, la creșterea eficienței, la plăți mai rapide și la un impact redus asupra mediului.

  Publicarea standardului european  EN 16931-1 :2017 Facturarea electronică. Partea 1: Model de date semantic pentru elementele esențiale ale unei facturi electronice reprezintă un progres esențial în promovarea interoperabilității, respectând, în același timp, diversitatea nevoilor și practicilor sectorului.

  Standardul stabilește elementele esențiale ale unei facturi electronice care poate fi utilizată atât în ​​sectorul privat, cât și în cel public pentru facturarea achizițiilor publice. Aceste elemente esențiale sunt necesare într-o factură electronică, pentru a asigura respectarea cerințelor legale (inclusiv a celor fiscale) și pentru a permite interoperabilitatea comerțului transfrontalier și intern.

  Sursa : https://www.cencenelec.eu/news/brief_news/Pages/TN-2017-052.aspx