• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Au fost constituite 4 comitete tehnice de standardizare

  Au fost constituite 4 comitete tehnice de standardizare

       
   21.12.2017    2551 Accesări    

  În această săptămână, Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) a organizat ședințele de constituire a 4 comitete tehnice de standardizare: CT 61 Comitet de proiect - Servicii de consultanță în domeniul managementului, CT 62 Comitet de proiect în domeniul distilării produselor petroliere la presiune atmosferică, CT 63 Comitet de proiect - Externalizarea serviciilor și CT 64 Evaluarea bunurilor.

  Reprezentanții entităților prezente la ședințele de constituire au fost informați despre rolul comitetelor tehnice în procesul de elaborare a standardelor europene și internaționale, precum și despre rolul, atribuțiile și obligațiile unui comitet tehnic de standardizare. De asemenea, a fost prezentată informația privind competențele și responsabilitățile membrului comitetului tehnic de standardizare. 

  În cadrul ședințelor  de constituire au fost aleși președinții și secretarii  comitetelor tehnice, au fost definitivate atribuțiile și obligațiunile acestora, inclusiv s-a decis referitor la planurile de activitate ale comitetelor tehnice nou create.