• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Antreprenorii informați despre beneficiile implementării standardelor

  Antreprenorii informați despre beneficiile implementării standardelor

       
   27.12.2017    2244 Accesări    

  La 20 decembrie curent, a avut loc evenimentul Mărcile și procedura de înregistrare a acestora în Republica Moldova și în alte țări, organizat de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

  La instruire au participat antreprenori, consultanți în afaceri, manageri, care sunt la etapa incipientă de dezvoltare a afacerii, precum și un reprezentant al Institutului de Standardizare din Moldova (ISM). Scopul seminarului a fost inițierea întreprinzătorilor privind avantajele înregistrării mărcii comerciale, înregistrarea pas cu pas a acesteia, dar și informații privind standardele naționale.

  Reprezentantul ISM a prezentat beneficiile implementării standardelor naționale și celor europene, menționând că implementarea standardelor în activitatea antreprenorială oferă acces la noi piețe de desfacere, acces la cunoștințe și soluții inovatoare, reduce costurile de producție, contribuie la eficientizarea proceselor de producție, și îmbunătățirea performanței.