• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Reprezentanții ISM au participat la evenimentul aniversar al Bibliotecii Republicane Tehnico-Științifice

  Reprezentanții ISM au participat la evenimentul aniversar al Bibliotecii Republicane Tehnico-Științifice

       
   05.06.2018    858 Accesări    

  La 29 mai curent, a avut loc un eveniment dedicat împlinirii a 50 de ani de activitate a Bibliotecii Republicane Tehnico-Științifice (BRTȘ). În cadrul acestuia au fost abordate subiecte cu referire la resursele informaționale moderne, dreptul de autor asupra resurselor digitale și tipărite, protecția datelor și politica de securitate a platformelor informaționale cu acces deschis.

  La conferința științifico-practică „Biblioteca în era digitală: noi paradigme pentru educație și cercetare" au fost prezenți reprezentanții Institutului de Standardizare din Moldova (ISM), care au ținut un discurs despre rolul și beneficiile standardizării, precum și importanța și avantajele implicării în activitatea  comitetelor tehnice de standardizare

  Totodată, este de menționat faptul că Biblioteca Tehnico-Științifică se implică activ în lucrările de standardizare desfășurate la nivel național, fiind reprezentată de dna Elena Bordian, directorul bibliotecii și președintele comitetului tehnic de standardizare CT 1 Biblioteconomie. Informare. Documentare.

  Scopul evenimentului a fost valorificarea rolului bibliotecii în domeniul inovării, cercetării și dezvoltării noilor tendințe în comunicarea academică.