• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Schimb de experiență pentru ISM în cadrul unui workshop internațional

  Schimb de experiență pentru ISM în cadrul unui workshop internațional

       
   12.07.2018    1988 Accesări    

  În perioada 11-13 iulie 2018, reprezentantul ISM  participă la trainingul internațional ,,Standards in support of public policies'', organizat de ISO.

  Seminarul este moderat de experți internaționali, cu sprijinul Serviciului de dezvoltare, instruire și politică tehnică al Secretariatului Central ISO și se desfășoară în Astana, Republica Kazahstan. 

  În cadrul trainingului sunt abordate subiecte precum: politicile publice, importanța standardelor, rezultatele grupurilor de lucru, rolul și misiunea Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) și cele mai utilizate și eficiente practici în dezvoltarea standardelor la nivel global.

  Obiectivul principal al acestui eveniment este  facilitarea înțelegerii aplicării standardelor, precum și familiarizarea cu programul de acțiuni pentru a consolida cooperarea dintre organele de stat și Organismul Național de Standardizare. 

  Workshop-ul constituie o experiență substanțială pentru Institutul de  Standardizare din Moldova în vederea  realizării și promovării politicilor publice prin intermediul standardelor.