• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Eveniment privind avantajele standardelor europene și internaționale pentru laboratoarele de încercări

  Eveniment privind avantajele standardelor europene și internaționale pentru laboratoarele de încercări

       
   27.07.2018    1469 Accesări    

  În data de 26 iulie curent, Institutul de Standardizare din Moldova a organizat un eveniment  ,,Avantajul tranziției de la GOST-uri către standardele europene și internaționale''.

  Scopul evenimentului a fost informarea reprezentanților laboratoarelor de încercări cu privire la beneficiile implementării standardelor europene și internaționale pentru societate, dar și necesitatea tranziției de la standardele GOST la cele europene. 

  A fost prezentată diferența dintre standardele conflictuale și cele inconsistente cu legislația în vigoare. De asemenea, în cadrul seminarului a fost abordat subiectul angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere RM-UE.

  Evenimentul a întrunit 37 de reprezentanți ai laboratoarelor de încercări din Republica Moldova. Seminarul informativ s-a finalizat cu o sesiune de întrebări-răspunsuri, asigurând un schimb de experiență și opinii între participanți, dar și recomandări din partea acestora.

  Pentru mai multe informații despre beneficiile standardelor internaționale, accesați materialul informațional