• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  A apărut Strategia ISM privind dreptul de autor asupra standardelor

  A apărut Strategia ISM privind dreptul de autor asupra standardelor

       
   25.09.2018    1466 Accesări    

  Orice inovare merită să fie valorificată, mai ales în materie de standarde. Atunci când am procurat un standard și am obținut acces la acesta, trebuie să-l deținem legal și să-l ,,păstrăm"cu grijă.

  Respectarea dreptului de autor este o condiție obligatorie, care se regăsește atât în legislația națională, cât și în cea internațională. Tocmai acesta este motivul pentru care am elaborat o Strategie privind dreptul de autor asupra standardelor.

  Scopul strategiei este să ,,educe'' utilizatorii de standarde și părțile interesate și să-i ghideze în situațiile de încălcare a drepturilor de autor asupra standardelor moldovenești, europene și internaționale. Strategia cuprinde aspecte legale privind reglementarea protecției dreptului de autor și reguli de standardizare națională și internațională. De asemenea, aceasta include un set de instrumente și acțiuni (preventive și corective) necesare pentru realizarea unui deziderat de o importanță esențială: protecția dreptului de autor asupra standardelor. 

  Puteți vizualiza strategia, accesând acest link.