• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Ziua Mondială a Standardizării 2018

  Ziua Mondială a Standardizării 2018

       
   14.10.2018    1374 Accesări    

  A patra Revoluție Industrială afectează aproape fiecare tip de industrie din fiecare țară, pe măsură ce sistemele cibernetice și fizice inovatoare evoluează. Convergența tehnologiilor oferă oportunități enorme, dar prezintă, de asemenea, o serie de provocări etice, economice și științifice. Ritmul rapid al schimbării nu are un precedent istoric, iar societatea nu poate să pună la îndoială decât problemele legate de durabilitate.

  Standardele internaționale pot contribui la modelarea viitorului nostru. Standardele nu doar sprijină soluțiile personalizate pentru toate tipurile de industrii, ci și instrumentele de răspândire a celor mai bune practici, cunoștințe și inovații la nivel global. Standardele internaționale au avut întotdeauna un rol esențial în adoptarea facilă a tehnologiilor.

  În același mod în care standardele erau cruciale în timpul primei Revoluții Industriale, sprijinind producția de produse specializate în masă, ele vor continua să joace un rol critic în această nouă epocă. Standardele vor asigura compatibilitatea și cooperarea în întreaga lume, ajutând societatea să adopte cu ușurință noile tehnologii.

  De aceea, Ziua Mondială a Standardizării din acest an este dedicată atât standardelor internaționale, cât și celei de-a patra Revoluții Industriale.