• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  A apărut un nou standard internațional destinat utilizării responsabile a lemnului

  A apărut un nou standard internațional destinat utilizării responsabile a lemnului

       
   16.11.2018    1278 Accesări    

  Defrișările și degradarea pădurilor reprezintă o adevărată amenințare la adresa biodiversității mediului, a schimbărilor climatice și a încălzirii globale. Necesitatea de a cunoaște originea lemnului în produsele pe care le cumpărăm este condiționată de gradul de informare și de conștientizare a consumatorilor.

  Standardul ISO 38200:2018 Lanțul de custodie a lemnului și a produselor din lemn specifică cerințele pentru păstrarea lemnului și a produselor din lemn. Acesta le permite utilizatorilor să determine dacă materialul este „Verificat", acest fapt fiind dovedit în conformitate cu cerințele unui sistem de due diligence, și „Specificat", în cazul în care îndeplinește cerințele disponibile publicului larg stabilite de către organizații.

  De asemenea, materialul poate fi marcat cu mențiunea „Certificat", atunci când îndeplinește cerințele unui anumit sistem de certificare, sau „Reciclat", dacă a fost recuperat sau întrebuințat din fluxul de deșeuri cu o altă destinație.

  Sursa: https://www.iso.org/news/ref2342.html.