• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  ,,DCFTA INFO Business: Întreabă expertul" a ajuns la Rezina și Ceadîr-Lunga

  ,,DCFTA INFO Business: Întreabă expertul" a ajuns la Rezina și Ceadîr-Lunga

       
   21.05.2019    1217 Accesări    

  În perioada 14 - 16 mai curent, experții în standardizare din cadrul Institutului de Standardizare din Moldova (ISM) au participat la alte două evenimente ,,DCFTA INFO Business: Întreabă expertul", care s-au desfășurat de această dată în raioanele Rezina și Ceadîr-Lunga.

  În cadrul evenimentelor la care au participat agenți economici din diverse domenii de activitate din raioanele respective, a fost abordat subiectul gestionării barierelor tehnice în afaceri.

  În acest context, reprezentanții ISM au informat publicul-țintă cu privire la gradul de armonizare cu Directivele Europene, modul de aplicare a reglementărilor, precum și progresele obținute de Republica Moldova în armonizarea legislației orizontale și sectoriale, conform DCFTA.

  De asemenea, participanților le-a fost prezentat sistemul național de standardizare, funcțiile și atribuțiile Organismului Național de Standardizare, modul de procurare a standardelor, modul de acces la baza de date E-standard, rolul ISM în adoptarea, aplicarea și promovarea standardelor europene și internaționale, a standardizării.

  Campania de informare ,,DCFTA INFO BUSINESS: Întreabă expertul" are drept scop sporirea vizibilității și comunicării în mediul de afaceri, cu referire la prevederile Acordului de Asociere UE-RM și Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) și oportunitățile competitive de dezvoltare de care pot beneficia întreprinderile în cadrul acestui acord.