• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Standardele ISO privind etichetele ecologice – trăsături și beneficii

  Standardele ISO privind etichetele ecologice – trăsături și beneficii

       
   30.08.2019    1311 Accesări    

  Etichetele ecologice furnizează informații despre un produs sau serviciu, descriind beneficiile sale generale asupra mediului, cum ar fi: caracterul reciclabil, ambalajul sau lipsa ingredientelor nocive.

  Dar care sunt avantajele implementării standardelor ISO privind etichetele ecologice?

  Industrie

  Standardele ISO privind etichetele ecologice ajută întreprinderile să-și creeze propriile etichete, care să descrie într-un mod eficient și sigur produsele, inspirând loialitate și încredere fiecărui client.

  Consumatori

  Consumatorii se bucură de beneficii atunci când întreprinderile utilizează standardele ISO pentru a furniza informații clare și precise, care pot fi ușor comparate cu alte produse și servicii.

  Regulatoare

  Regulatoarele se pot baza pe standardele ISO ca un fundament pentru crearea și implementarea unor politici publice care îndeplinesc angajamentele internaționale, pentru a permite organizațiilor să stabilească și să măsoare criterii corespunzătoare pentru programe de promovare legate de mediu.

  Standardele ISO ajută, de asemenea, autoritățile de reglementare să facă față mai multor provocări care țin de schimbările climatice. 

  Sursa: https://www.iso.org/publication/PUB100323.html.