• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  ISM a organizat un eveniment informativ în domeniul dispozitivelor medicale

  ISM a organizat un eveniment informativ în domeniul dispozitivelor medicale

       
   30.09.2019    1086 Accesări    

  În data de 25 septembrie curent, a avut loc evenimentul cu genericul: „Cerințele directivei 93/42/CEE privind dispozitivele medicale și ale directivei 98/79/CE privind dispozitivele medicale pentru diagnostic in vitro", organizat de către ISM, în cadrul proiectului „Support to Quality Infrastructure Framework within a DCFTA context in the Republic of Moldova".

  Trainingul a fost moderat de către un expert internațional în domeniu, care a instruit participanții cu privire la evaluarea conformității dispozitivelor medicale, prezumția de conformitate, precum și rolul standardelor în această industrie.

  La eveniment au participat 27 de reprezentanți ai autorităților de reglementare în domeniu, ai clinicilor stomatologice, laboratoarelor de analize, centrelor de diagnostic, precum și importatori de dispozitive medicale.

  Instruirea s-a finalizat cu sesiunea de întrebări-răspunsuri, care a stimulat participanții să se implice activ în discuțiile privind subiectul abordat.