• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  ISO sărbătorește 73 de ani!

  ISO sărbătorește 73 de ani!

       
   23.02.2020    1289 Accesări    

  Pe 23 februarie marcăm ziua în care a fost creată Organizația Internațională de Standardizare (ISO).

  De mai bine de 70 de ani, ISO elaborează standarde drept răspuns la cerințele și necesitățile actuale ale societății, contribuind la asigurarea calității, securității ecologice, siguranţei și eficienței, precum şi facilitarea comerţului şi accelerarea transferului tehnologic.

  ISO depune eforturi considerabile pentru a-și lărgi cercul de părți interesate cu care conlucrează, încurajând inclusiv țările în curs de dezvoltare precum Moldova să participe activ la elaborarea standardelor internaționale.

  În prezent, organizația reprezintă peste 150 de țări, fiecare țară având câte un reprezentant. Republica Moldova s-a alăturat comunității ISO în anul 1997. Institutul de Standardizare din Moldova este membru corespondent și menține relații profesionale de colaborare și de cooperare cu ISO.

  În contextul aniversării a 73 de ani de activitate notorie în domeniul standardizării, Institutul de Standardizare din Moldova îi aduce sincere felicitări și îi dorește prosperare, realizări remarcabile și împliniri profesionale!