• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Orientări pentru producătorii din domeniul medical

  Orientări pentru producătorii din domeniul medical

       
   01.04.2020    1406 Accesări    

  Vă informăm că Comisia Europeană pune la dispoziție un set de orientări pentru a-i ajuta pe producători să crească producția de echipamente și materiale medicale esențiale în trei sectoare: fabricarea de măști și alte echipamente individuale de protecție (EIP), de produse pentru curățarea mâinilor fără clătire și de dezinfectanți pentru mâini și imprimarea 3D în contextul epidemiei de coronavirus. 

  În zilele ce urmează vor fi publicate, de asemenea, orientări privind dispozitivele medicale. Aceste documente urmăresc, de asemenea, să-i ajute pe producători și autoritățile de supraveghere a pieței să se asigure că produsele menționate respectă standardele de siguranță necesare și sunt eficace. 

  Pentru combaterea epidemiei de coronavirus este nevoie de sprijinul producătorilor și de colaborarea acestora. Întreprinderile și-au exprimat solidaritatea și disponibilitatea de a-și oferi reciproc consultanță practică și tehnică necesară pentru a contribui la creșterea producției de EIP și de materiale medicale. Comisia colaborează în mod activ cu industria pentru a promova creșterea pe scară amplă a producției globale de astfel de materiale în UE și oferă orientările necesare în acest sens. 

  Documentele oferă, de asemenea, mai multe informații cu privire la standardele pentru EIP și anumite tipuri de dispozitive medicale puse la dispoziție cu acces liber pentru toți operatorii economici de către organizațiile de standardizare europene. 

  Textul standardelor pentru echipamentele de protecție și dispozitivele medicale este disponibil, accesând următorul link.