• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Standarde ISO destinate lucrătorilor din sistemul medical

  Standarde ISO destinate lucrătorilor din sistemul medical

       
   07.04.2020    857 Accesări    

  În contextul Zilei Mondiale a Sănătății, Organizația Internațională de Standardizare (ISO) se alătură inițiativei de a valorifica eforturile lucrătorilor medicali din întreaga lume. Astfel, ISO a lansat un proiect de standard (IWA) destinat îmbunătățirii calității învățământului clinic pentru profesioniștii din domeniul sănătății și elaborarea unui standard care să ghideze angajații din domeniu.

  Destinat, în primul rând, activității profesionale a asistenților medicali și moașelor, viitorul standard IWA 35 Calitatea învățământului clinic pentru profesioniștii din domeniul sănătății are menirea să ofere o abordare generală pentru asigurarea calității învățământului clinic pentru stagiarii din domeniul medical din întreaga lume.

  De asemenea, standardul ISO 22956 Managementul organizațiilor din domeniul sănătății. Linii directoare pentru personalul centrat pe pacient, care se află în curs de elaborare la momentul dat. Acest standard va ajuta organizațiile din domeniul sănătății să valorifice capacitățile și resursele disponibile în raport cu necesitățile pacienților.