• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Măști medicale de protecție

  Măști medicale de protecție

       
   13.04.2020    1173 Accesări    

  Măștile constituie un atribut principal în materie de protecție.

  Standardul SM EN 14683:2015 Măşti faciale de uz medical. Cerinţe şi metode de încercare prevede proiectarea, construcția, cerințele de performanță și metodele de testare pentru măștile de față medicale cu scopul de a limita și combate transmiterea agenților patogeni de la personal la pacienți în timpul intervențiilor chirurgicale și a altor proceduri medicale. O mască medicală de protecție, având o barieră microbiană, este eficientă în reducerea emisiilor de agenți infecțioși a unui purtător asimptomatic sau a unui pacient cu anumite simptome clinice.

  Semi-măștile filtrante au rolul de a acoperi nasul, gura și bărbia și sunt confecționate dintr-un material filtrant. SM SR EN 149+A1:2010 Aparate de protecţie respiratorie. Semi-măşti filtrante împotriva particulelor. Cerinţe, încercări, marcare specifică cerințele minime de filtrare a semi-măștilor utilizate în calitate de dispozitive de protecție respiratorie împotriva particulelor. Totodată, acestea conțin încercări de laborator necesare evaluării conformității măștilor cu cerințele stabilite.

  Vă reamintim că, pentru a asigura suficiența acestora și a contribui la procesul de producere a acestora, Institutul de Standardizare din Moldova, alături de alte organisme naționale de standardizare, s-a alăturat inițiativei Comisiei Europene și a organizațiilor de standardizare europene și internaționale de a acorda acces temporar gratuit la standardele din acest domeniu.

  Pentru accesarea temporară gratuită a textului standardelor pentru echipamentele de protecție și dispozitivele medicale, vă rugăm să accesați următorul link.