• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  SM EN ISO 22301:2020 – cheia spre continuitatea afacerii

  SM EN ISO 22301:2020 – cheia spre continuitatea afacerii

       
   13.05.2020    1317 Accesări    

  Calamități naturale, atacuri cibernetice, defecțiuni tehnice sau lipsa de personal calificat sunt niște pericole cu care se poate confrunta orice organizație.

  Odată ce aceste probleme nu sunt gestionate eficient, ele pot provoca perturbări sau pot dezechilibra activitatea organizației.

  SM EN ISO 22301:2020 Securitate societală. Sisteme de management al continuităţii activităţii. Cerinţe este standardul internațional necesar pentru implementarea și menținerea continuității afacerii.

  Standardul reunește cele mai bune practici internaționale pentru a ajuta organizațiile să răspundă și să se reabiliteze după evenimente, care periclitează buna funcționare organizațională.

  Beneficiile acestui standard se reflectă în:

   capacitatea de a asigura clienții, furnizorii, autoritățile de reglementare și alte părți interesate că organizația dispune de sisteme și procese solide pentru dezvoltarea afacerii;

  — performanță în afaceri îmbunătățită;

  — rezistență organizațională;

   o mai bună înțelegere a problemelor și a zonelor de vulnerabilitate.

  Standardul oferă, de asemenea, o viziune clară și detaliată asupra modului în care operează o organizație, relevând informații valoroase pentru planificarea strategică, gestionarea riscurilor, a lanțului de aprovizionare și a resurselor necesare.