• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Ziua Internațională a Copilului – cea mai frumoasă perioadă pentru cei mici

  Ziua Internațională a Copilului – cea mai frumoasă perioadă pentru cei mici

       
   01.06.2020    494 Accesări    

   

  În fiecare an, în prima zi de vară în Republica Moldova se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om - copilăria.

  Ziua Copilului este o ocazie în plus ca părinții să petreacă mai mult timp împreună cu copiii lor și să le ofere dragostea și afecțiunea de care aceștia au nevoie pentru a fi sănătoși din punct de vedere emoțional.

  Bucuria jocului din perioada copilăriei este cel mai frumos sentiment pe care cu greu îl uităm chiar și atunci când ajungem să ne detașăm de această lume miraculoasă - cea a copilăriei. Jucăriile, jocurile diverse, totul devine feeric și ne lasă să ne bucurăm din plin de o copilărie fără de griji.

  Anume din acest motiv, ca fiecare copil să se simtă protejat atunci când se joaca, Institutul de Standardizare din Moldova vă îndeamnă să consultați și să aplicati seria de standarde SM ISO 8124 Securitatea jucăriilor, care prevede aspectele de siguranță legate de proprietățile mecanice și fizice, criteriile acceptabile pentru caracteristicile structurale ale jucăriilor, inclusiv specifică cerințe și metode de testare pentru jucăriile destinate utilizării copiilor din diferite grupe de vârstă.

  Siguranța copiilor în timpul jocului este inevitabil cea mai necesară condiție pentru valorificarea creativă și sănătoasă a oportunităților de dezvoltare personală.

  Un copil fericit este cea mai mare bucurie a părinților.