• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Noi standarde în susținerea turismului pentru depășirea crizei provocate de Covid-19

  Noi standarde în susținerea turismului pentru depășirea crizei provocate de Covid-19

       
   04.08.2020    801 Accesări    

  Ca rezultat al cooperării dintre Asociația Spaniolă pentru Standardizare și Institutul Spaniol pentru Turism de Calitate au fost publicate recent o serie de specificații naționale care oferă recomandări referitoare la depășirea crizei provocate de pandemia de COVID-19. 

  Acestea au fost elaborate cu scopul de a susține procesul de recuperare în urma crizei și va oferi localnicilor și turiștilor posibilitatea de a se bucura de vacanțe sigure.

  Odată cu reducerea măsurilor de izolare, tot mai mulți spanioli și turiști aleg să se îndrepte spre plajele de clasă mondială și orașele istorice din Spania. Noile specificații, cunoscute sub denumirea UNE 0066, includ directive și măsuri de securitate care îi vor ajuta pe cei care lucrează în turism să țină coronavirusul sub control.

  Specificațiile se aplică unei serii de sectoare și operatori, inclusiv: agenții de turism și birouri de turism, restaurante, hoteluri, transport public, crame, muzee de patrimoniu etc.

  Specificațiile completează standardele UNE pentru turism și cele din domeniul sănătății publice, care se aplică atât rezidenților, cât și vizitatorilor și prevăd măsuri precum: distanțarea socială, comportamentul preventiv, purtarea măștilor de protecție, curățarea și dezinfectarea, evaluarea și controlul accesului, echipamentul individual de protecție pentru personal, sistemul de plată, rezervare fără contact și elaborarea planurilor de urgență.

  Sursa: https://www.iso.org/news/ref2523.html