• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  ISO a lansat un sondaj pentru o revizuire potențială a ISO 9001

  ISO a lansat un sondaj pentru o revizuire potențială a ISO 9001

       
   07.09.2020    281 Accesări    

  Standardul internațional ISO 9001 „Sisteme de management al calității. Cerințe" este unul dintre cele mai solicitate standarde din lume. Ca dovadă a conformării cu cerințele acestui standard, în lume, au fost eliberate peste 878.000 de certificate.

  După prima publicare a acestui standard în 1987, în vederea abordării provocărilor economice, progreselor tehnologice și tendințelor în societate, acesta a fost supus revizuirii de 4 ori. Pentru a asigura relevanța și utilitatea în continuare a acestui standard, în cadrul reuniunii comitetului tehnic internațional ISO/TC 176 „Managementul calității și asigurarea calității" din noiembrie 2019, s-a decis efectuarea unui sondaj global pentru a înțelege viziunea utilizatorilor privind necesitatea unei noi revizuiri a acestuia.

  Prin intermediul sondajului, membrii comitetului tehnic își doresc să afle viziunea utilizatorilor privind plusvaloarea implementării unui SMC în conformitate cu cerințele ediției actuale - din 2015 a ISO 9001 pentru organizații, avantajele și dezavantajele cerințelor standardului în viziunea acestora, precum și opinia utilizatorilor despre relevanța versiunii actuale a standardului.

  La sondaj poate participa orice utilizator, acesta fiind disponibil în 13 limbi. Pentru a participa, accesați linkul. Sondajul va fi accesibil până în data de 31 decembrie 2020.