• Prima   -  Resurse media   -  Comunicate  -  Noul ghid elaborat de către ISO și UNIDO în ajutorul IMM-urilor

  Noul ghid elaborat de către ISO și UNIDO în ajutorul IMM-urilor

       
   15.09.2020    240 Accesări    

  Un nou ghid elaborat de către Organizația Internațională de Standardizare și Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială ajută Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM) să creeze locuri de muncă sigure, întrucât sănătatea și siguranța la locul de muncă sunt esențiale pentru performanța și eficiența afacerii. 

  ISO 45001 Sisteme de management al sănătății și securității la locul de muncă. Cerințe și îndrumări pentru utilizare este primul și singurul standard internațional pentru sistemul de management al sănătății și securității ocupaționale (SMSSO) și are menirea să îmbunătățească aceste statistici prin furnizarea unui cadru optim pentru reducerea riscurilor, creșterea siguranței și promovarea bunăstării la locul de muncă.

  Ghidul oferă îndrumări suplimentare întreprinderilor mici și mijlocii cu privire la implementarea standardului ISO 45001. Acesta oferă o imagine de ansamblu asupra cerințelor ISO 45001 și prezintă modalitățile prin care IMM-urile pot implementa un SMSSO ținând cont de provocările și nevoile lor specifice.

  Beneficiile implementării unui astfel de sistem sunt multe, inclusiv riscul redus de vătămare profesională, protecție pentru persoanele care activează în cadrul organizației și reputație îmbunătățită în rândul clienților, furnizorilor și a comunității.

  Materialul informațional elaborat în acest sens poate fi consultat aici.