• Prima   -  Resurse media   -  Noutăți şi evenimente  -  Institutul Național de Standardizare propune spre atenția Dvs. broșura tematică Vehicule rutiere

  Institutul Național de Standardizare propune spre atenția Dvs. broșura tematică Vehicule rutiere

       
   17.10.2013    4812 Accesări    

  Institutul Național de Standardizare propune spre atenția Dvs. broșura tematică „Vehicule rutiere”

  Neatenția și excesul de viteză la volan provoacă tot mai multe victime in fiecare an. Consecințele acestora pot fi generate de factorul uman (drept urmare a greșelilor mecanice a conducătorilor auto), factorul natural (care, de cele mai dese ori, nu depinde de acțiunile umane și deci, nu poate fi evitat), dar și de factorii de ordin tehnic. În acest context, trebuie să menționăm multitudinea standardelor elaborate pentru fiecare piesă a vehiculelor rutiere. Producătorii trebuie să respecte aceste cerințe esențiale, iar autoritățile împuternicite trebuie să supravegheze și să verifice conformitatea cu acestea. Pentru obținerea și menținerea încrederii consumatorilor, deosebit de importantă este oferirea unor produse care respectă în totalitate normele naționale și internaționale referitoare la calitate, care este asigurată prin implementarea standardelor.

   

  „Vehicule rutiere” este o broșură care cuprinde lista standardelor din domeniul vehiculelor rutiere, fiind utilă atît producătorilor și importatorilor, cît și consumatorilor. Din motive evidente, aceasta conține informații succinte referitoare la standardele adoptate ca naționale pe teritoriul Republicii Moldova, specificînd doar indicativul, denumirea, obiectul și domeniul de aplicare a standardelor. Întregul text al standardelor poate fi consultat și achiziționat doar în Fondul Național de Standarde la sediul Institutului Național de Standardizare, la adresa E. Coca, 28.

  Telefon: +373 (22) 218 403

   

  E-mail: fond@standard.md