• Prima   -  Resurse media   -  Noutăți şi evenimente  -  Broșura „Standardele europene – Beneficii și oportunități pentru Republica Moldova”

  Broșura „Standardele europene – Beneficii și oportunități pentru Republica Moldova”

       
   22.09.2016    3850 Accesări    

  Institutul Național de Standardizare a elaborat materialul informațional Standardele europene – Beneficii și oportunități pentru Republica Moldova, disponibil atît în limba română, cît și în limba rusă.

  Scopul elaborării acestei broșuri este de a informa agenții economici despre oportunitățile și beneficiile implementării standardelor europene pe teritoriul Republicii Moldova.

  Materialul informațional face referire la impactul economic pozitiv al standardelor europene pentru Republica Moldova, care va favoriza deschiderea Pieței Unice Europene pentru produsele și serviciile autohtone. În acest mod se vor crea condiții favorabile pentru sporirea competitivității produselor și serviciilor, reducerea costurilor de producție și de realizare a mărfii, ceea ce reprezintă un beneficiu atît pentru consumatori, cît și pentru economie în ansamblu.

  INS Vă îndeamnă să consultați materialul informațional „Standardele europene – Beneficii și oportunități pentru Republica Moldova” aici sau accesînd compartimentul Biblioteca online/Pentru business.

  Această publicație a fost elaborată în cadrul proiectului Twinning Consolidarea capacităților în sectorul standardizării și metrologiei conform celor mai bune practici ale statelor membre UE.