• Prima   -  Resurse media   -  Noutăți şi evenimente  -  Aeroporturile în câteva cifre

  Aeroporturile în câteva cifre

       
   03.04.2017    2827 Accesări    

  În sec. XXI este imposibil de imaginat o lume fără aviație.

  Dacă la începutul dezvoltării acestei industrii zborul era considerat drept o afacere riscantă, în prezent avioanele au devenit mijlocul de transport preferat pentru parcurgerea distanțelor mari.

  În ultimii 40 de ani numărul aeroporturilor a fost într-o continuă creștere, în timp ce costul real al călătoriilor aeriene a scăzut cu aproape 60%, ceea ce a conferit accesibilitate acestui mijloc de transport, iar avioanele au devenit mai econome din punct de vedere energetic și mult mai silențioase.

  Concomitent, progresul tehnologic și respectarea cerințelor standardelor au permis îmbunătățirea continuă a siguranței și securității transportului aerian, ceea ce a condus la utilizarea acestui mijloc de transport de către aproximativ 3,5 milioane de persoane în fiecare an, pentru anul 2034 fiind estimată cifra de aproximativ 7 miliarde de pasageri.

  Institutul de Standardizare din Moldova (ISM) vă îndeamnă să vizualizați materialul informațional „Aeroporturile în câteva cifre", elaborat de Organizația Internațională de Standardizare (ISO), aici sau accesând compartimentul Biblioteca online/pentru cetățeni.