• Prima   -  Buletinul de Standardizare   -  Ancheta publică  -  Anunț de anchetă publică asupra propunerilor de anulare a aplicării unor standarde interstatale adoptate prin metoda de ratificare

  Anunț de anchetă publică asupra propunerilor de anulare a aplicării unor standarde interstatale adoptate prin metoda de ratificare

       
   19.02.2015     

  Anunț de anchetă publică asupra propunerilor de anulare a aplicării unor standarde interstatale adoptate prin metoda de ratificare 

  Institutul Național de Standardizare (INS) a identificat o serie de standarde în domeniile sistemelor și componentelor mecanice de uz general, energeticii și transmisiei căldurii, instalațiilor pentru manipularea materialelor, ambalajelor și distribuirii mărfurilor ș.a. pentru care a inițiat anularea aplicării pe teritoriul Republicii Moldova.

  Propunerea de anulare este înaintată luînd în considerare lipsa relevanței industriale pentru economie, lipsa semnificației pentru industrie sau necorespunderea cu progresul tehnologic.

  După anularea aplicării, textul standardului se păstrează în Fondul Național de Standarde al INS și este disponibil pentru consultare.

  Asupra propunerii de anulare a aplicării acestor standarde poate face observații orice persoană fizică sau juridică, pînă la data de 19.05.2015, termen care reprezintă sfîrșitul anchetei publice.

  În cazul în care se va considera necesară aplicarea în continuare a unui sau altui standard, solicitantul trebuie să prezinte detalii privind utilitatea practică a standardului, precum și avantajele industriale sau economice de la utilizarea acestuia.

   

  Lista poate fi decărcată aici