• Prima   -  Buletinul de Standardizare   -  Ancheta publică  -  Anunţ de anchetă publică asupra propunerilor de anulare a aplicării unor standarde interstatale adoptate prin metoda de ratificare

  Anunţ de anchetă publică asupra propunerilor de anulare a aplicării unor standarde interstatale adoptate prin metoda de ratificare

       
   26.06.2015     

  Anunţ de anchetă publică

  asupra propunerilor de anulare a aplicării unor standarde interstatale

  adoptate prin metoda de ratificare

  Institutul Naţional de Standardizare (INS) a identificat o serie de standarde în diverse domenii, pentru care a iniţiat anularea aplicării pe teritoriul Republicii Moldova.

  Propunerea de anulare este înaintată luînd în considerare lipsa relevanţei industriale pentru economie, lipsa semnificaţiei pentru industrie sau necorespunderea cu progresul tehnologic.

  După anularea aplicării, textul standardului se păstrează în Fondul Naţional de Standarde al INS şi este disponibil pentru consultare.

  Asupra propunerii de anulare a aplicării acestor standarde poate face observaţii orice persoană fizică sau juridică, pînă la data de 15.09.2015, termen care reprezintă sfîrşitul anchetei publice.

  În cazul în care se va considera necesară aplicarea în continuare a unui sau altui standard, solicitantul trebuie să prezinte detalii privind utilitatea practică a standardului, precum şi avantajele industriale sau economice de la utilizarea acestuia.