• Prima   -  Buletinul de Standardizare   -  Standardizarea națională   -  Ancheta Publică   -  Propuneri de anulare a standardelor  -  Anunţ cu privire la anularea standardelor moldovenești originale SM din domeniul cărnii

    Anunţ cu privire la anularea standardelor moldovenești originale SM din domeniul cărnii

         
     14.03.2017     

    Anunţ cu privire la anularea standardelor moldovenești originale SM din domeniul cărnii

     

    Conform prevederilor regulilor de standardizare RS 1:2017 ,,Elaborarea standardelor moldovenești”, fiecare standard moldovenesc trebuie examinat periodic o dată la 5 ani.

     Examinarea periodică a standardelor naţionale se efectuează în scopul de a asigura:

    a) corespunderea acestora prevederilor legislaţiei naţionale;

    b) utilitatea pentru industria şi economia naţională;

    c) armonizarea cu prevederile standardelor europene şi internaţionale pertinente;

    d) actualitatea reflectării realizărilor moderne ale ştiinţei, tehnicii şi tehnologiei.

     Comitetul tehnic CT 46 ,,Carne și produse din carne” a supus examinării periodice standardele moldovenești originale ce țin de domeniul cărnii, în urma căreia s-a constat că standardele existente nu satisfac cerințelor pieții, iar informația prezentată în ele este învechită, astfel fiind propuse spre anulare.

     Astfel, Institutul de Standardizare din Moldova intenționează să anuleze standardele prezentate mai jos de la data de 14.04.2017.

     SM 221:2001 Produse din carne de porc şi din carne de vită. Condiţii tehnice generale;

    SM 203:2005 Salamuri semiafumate. Condiţii tehnice generale;

    SM 241:2005 Mezeluri fierte. Condiţii tehnice generale.