print
A fost revizuit ghidul internațional ISO/IEC 41 privind ambalajele
05.10.2018 897 Accesări  

Ambalajele au evoluat considerabil pe parcursul ultimilor ani. La ora actuală, acestea trebuie să fie sigure și durabile, dar, totodată, atrăgătoare și funcționale.

Tocmai a fost revizuit un ghid internațional, menit să ajute organizațiile, astfel încât ambalajele acestora să satisfacă toate necesitățile consumatorilor.

Astăzi, ambalajele nu trebuie doar să corespundă cerințelor legale, ci să ajute consumatorii să ia decizii corecte și în cunoștință de cauză. Ghidul ISO / IEC 41 Recomandări pentru satisfacerea nevoilor consumatorilor este un document internațional, publicat în comun de către ISO și Comisia Electrotehnică Internațională (IEC). Acesta oferă îndrumări producătorilor, designerilor de produs, autorităților de reglementare și altor persoane implicate în procesul de luare a deciziilor privind ambalarea produselor.

Versiunea revizuită conține informații detaliate privind evaluarea riscurilor, nevoile consumatorilor vulnerabili, reducerea costurilor, utilizarea resurselor, precum și reciclarea. Ghidul ISO / IEC 41 va optimiza ambalarea produselor, oferind cele mai bune practici și îndrumări internaționale. Pornind de la ideea că ambalajul protejează produsul până la impactul acestuia asupra mediului înconjurător (reutilizarea și reciclarea), ghidul a fost elaborat și urmează a fi implementat exclusiv în interesul consumatorilor.

Sursa: https://www.iso.org/news/ref2331.html

 

 

Copyright © 2019 Institutul de Standardizare din Moldova